12 Ağustos 2016 Cuma

Fuar Hostesi Fiyat ve Ücretleri

Fuar hosteslerinin fiyatları hakkında bilgiler bulacağınız bu makaleme başlarken ücretlendirmelerden çalışma saatlerinin ve fuardaki görevin fiyatlar üzerindeki etkisinden bahsedeceğimi bilmenizi isterim. Şimdi bu argümanları sırasıyla irdeleyip inceleylim.

1- Çalışma Saatlerinin Fiyatlara Etkisi

Çalışma saatleri fuar hostesi günlük ücret ve fuar hostesi fiyatları üzerinde ciddi bir etkisi vardır. Genelde sabah 10:00 akşam 19:00 saatleri arasında 9 saatlik bir zaman diliminde çalışan hosteslerin autoshow yani otomobil fuarı boatshow gibi bazı fuarlarda bu saat dilimi 12 saate çıkmaktadır. Bu çalışma saatlerinde hostesler normal ücretlerinin 1.5 katı oranında fazla para kazanırlar. Fuar hostesi ne kada rçok süre fuarda çalışırsa o kadar yüksek ücret alır demeye çalışıyorum aslında.


2- Fuardaki Görevlerin Fiyatlara Etkisi

Fuarda hostesler iş tanımına bağlı olarak servis yada tercüme hizmeti verirler. Servis yapan fuar hostesleri daha az ücretler alırken tercüme yapan fuar hostesi diğer tüm görev tanımlarında çalışma arzeden hosteslere oranla daha yüksek fiyatlara çalışır.

Tercumanlık Yapan Hostesler İçin Fiyatlar

Bu gruba giren fuar hostesleri günlük 100 Türk lirasından başlayan ücretler alırlar.

Servis  Yapan Hostesler İçin Fiyatlar

Servis hizmeti yapan hostesler genellikle 70 Türk lirası günlük ücretler alırlar.

Standda Karşılama Yapan Hostesler İçin Fiyatlar

Stand hostesleri geçmişte daha çok kazanırlardı ancak artan işsizlikten dolayı 120 Türk lirası olan günlük ücretleri 90 Türk lirasına kadar düşmüştür.

Yukarıda verdiğimm bilgiler ışığında fuar hostesi fiyatları ve günlük ücretleri hostesin fuarda üstlendiği göreve ve çalışma saatlerine göre değişiklik arzetmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder